perjantai 28. marraskuuta 2014

Avioliittolaki, jonka seurauksia ei tiedosteta

 Kuinka moni päätöksen tekijöistä rohkeni oikeesti olla ihan ommaa mieltään, vai miten palijo paino päätöksen tekkoon ihimispeleko. Se peleko, että jos oon vastaan, jouvun median silimätikuksi ja oon niitten joukosa joita jotku nimittää suvatisemattomiksi, ahasmielisiksi, uudistuksia vastustaviksi jne.

Kuitenkin suomen kansasta 70 % ( tuo luku oli yhesä jutusa jonka luin) on sitä mieltä että avioliitto on miehen ja naisen välinen juttu, eikä sitä tulis muuttaa. Miten mahtanee vaikuttaa seuraaviin eduskuntavaaleihin  ja päättäjien toimen jatkuvuuteen mikäli laki tullee voimaan. ( sehän ei oo vielä valamis homma)
Taitaa perussuomalaisten ja kristillisten joukot suurentua ku enemmistön porukat haluaa eduskuntaan lissää sitä väkeä joka edustaa heijän näkemystään.

Lain puolesta puhujathan väittää ja pitävät vallan huuhaa-ajatuksena sitä, ettei lailla ois yhteiskuntaan mitenkään suurempia vaikutuksia. Kaikkihan jatkus ihan normaalisti kuten tähänkin saakka. Niinkö?
 "Jos eduskunta hyväksyy lain, kirkon on pohdittava, mitä siitä kirkollisesti seuraa," tuumii Yhteys-liike Kotimaan sivulla. Eli vääjäämättömästi sillä on seuraamukset.

Luin joku aika sitte Tapio Puolimatkan kirjotuksen aiheesta. Tapio Puolimatka toimii kasvatuksen teorian ja tradition professorina Jyväskylän yliopistosa.
Puolimatka kehotti yhteiskuntaa siihen, että tulis ottaa huomioon ulkomaiset esimerkit mitä seuraamuksia kyseinen laki on saanut aikaan. Esimerkki maana hän käytti Kanadaa, misä laki on ollut voimasa usijampia vuosia.
 " Aikaisemmin koulujen sukupuoliopetus rajottui yhteen opinaineeseen, jolloin sen vaikuts oli vähäisempi ja vanhemmilla oli paremmat mahdollisuudet vaikuttaa opetuksen sisältöön. Sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksymisen myötä tilanne muuttui.
Kun sukupuolineutraali avioliittolaki ajettiin läpi, kukaan ei puhunut siitä, että seurauksena tulisi olemaan myös kouluissa opetettavan avioliittokäsitteen muuttuminen. Sen sijaan korostettiin, että sukupuolineutraalin avioliiton tarkoituksena on estää sateenkaariperheiden lasten syrjintä ja kiusaaminen.
Kansalaiset eivät tiedostaneet, että kyseessä lakimuutos, joka tulee muuttamaan avioliittokäsityksen sekä siihen liittyvän opetuksen koko kulttuurissa.
Kanadassa ei myöskään tiedostettu, että uusi laki määrittelee isättömyyden ja äidittömyyden lapsen normaalitilaksi. Näin laki käytännössä heikentää sateenkaarilasten mahdollisuuksia elää yhteydessä molempiin biologisiin vanhempiinsa."

 Kuvittelleekohan lain puolustajat että lain voimalla enemmistön mielet muuttuu? Sekö on tasa-arvoa?
Sehän ei synnytä muutaku vastareaktion. Miten hyväksyä semmosta mikä on vastoin ommaa vakaumusta.

Mahtaako Suomella olla sama eesä kuin Kanadalla? Aika näyttää.










4 kommenttia:

  1. (Tämä läntinen) maailma muuttuu niin huimaa vauhtia, että jos ei halua sen vauhdissa ja suunnassa pysyä, niin aika iso välimatka muodostuu niiden välille, jotka haluavat kaikessa olla eturintamassa ja niiden, jotka haluaisivat harkita, mihin suuntaan olisi viisasta mennä. Aika näyttää, mitä kaikkea tästä seuraa. Itse en usko, että mitään hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kansa jo nyt jakautunut ihan selkeesti kahteen leiriin. No vaikia on kuvitella että parempaan suuntaan menis.

      Poista
  2. Samaa mieltä kuin Häivähdys! Onko kaikki faktat selvitetty vai mentiinkö äänestyksessä sen mukaan, mikä on "trendikästä"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täyttä pokitiikkaahan se on koko homma, puolueen linjalla pitänee pysyä vaikka omatunto sanos toisin. Luin tosi hyvän kirjotuksen nuorelta pastorilta. laitanpa linkin jos kiinnostaa lukia.
      http://www.seurakuntalainen.fi/blogit/cam-joen_sillalta/1034/miksi_perinteinen_avioliitto_oli_jo_menetetty#.VHiXYxxw-XQ.facebook

      Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Suru

 Suru Suru laskeentuu ylleni kuin viitta, eikä muulle oo tillaa. Se täyttää syvämmen ja mielen, irrottaa itkun kielen jopa niin, että hengit...