Kauramyslikeksejä, pieniä sydänleivoksia ja juustokakkua. Eiköhän näillä kahavittelusta selevitä. :)
Juustokakku on tosi heleppo tehä ja onnistuu aina. Tähän kakkuun kokki halus vielä lisätä omenaviipaleita juustokerroksen alle antammaan extra makuelämyksen. Paistinpannulle voita ja siirappia, omenaviipalleet siihen hetkeksi aikaa ässehtimmään. Ku ovat pikkasen pehemenneet nostellaan viipalleet vuokaan kakkutaikinan päälle ja juustomaitomassa kaajetaan omenoitten päälle.
Nopia juustokakku
pohoja:
2munnaa, 1 dl sokeria,
2,5 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
Kaikki aineet sekotettaan sekasin
ja kaajetaan irtopohojakakkuvuokaan
täyte:
2 munnaa, 2 dl sokeria,
3 rkl jauhoja, 2 tl vaniljasokeria,
2 prk. tuorejuustua, 2-3 dl maitua
Aineet sekotettaan sekasin ja
kaajetaan pohojan päälle.
Kakku paistettaan 150 asteesa tunti.
Pohojaan voi käyttää myös rahkaa, jukurttia, kermaviiliä tuorejuuston asemasta, kunhan mittasuhteet suunnilleen säilyy. Sitruunan raastettu kuori ja mehu antaa tosi piristävän makuelämyksen jota kantsii kokkeilla. Jokkainen voi kehitellä ja keksiä omat lisukkeensa täytteen joukkoon ja saaha aikaan mitä ihanempia makuelämyksiä.
Makosaa sunnuntaita. :)
Nyt on kiitettävä syvään kumartaen tuosta juustokakun ohjeesta. Justeilen juttelin toisaalla Blogistaniassa kuinka hyvää seon kiitos sinun ohjeesi, alan ruinata eukolta lupaa sen tekemiseen (mulla kun on katsos kokkailukielto turhan väljien liikkeiden takia - väittää että koko keittiön joutuu pesemään).
VastaaPoistaOikein hyvää sunnuntaita teille!