torstai 31. toukokuuta 2012

Herkkuja ehtimäsä

Eilen illalla päätimmä lähtiä iltalenkille, kahtelemmaan jos sattus löytymmään korvasieniä. Ilta ja ilima oli mitä ihanin, niin tyyni ja rauhallinen. Käki kukkuu kuusikos ja linnut lauleli auringon paisteesa.
Eka hakkuu paikasta löyty kaks aika isua sientä. Tosi vaikija huomata niitä ku ovat niin maaston värisiä. Usijamman kerran kuusen ja männnyn kävyt hämäs, ne ku näyttää kauvempaa kahtottuna sieniltä.
Tunnin verran kierreltiin ja kahteltiin mut enenpää ei löyty ku nuo kaks. Suunnistimma autolle ja aateltiin ajella kotia. Mut autosa puheltii että mitähän jos käytäs toisestaki paikkaa kahtelemasa ku ei me kuitenkaan vielä nukkkummaan osata mennä. Niinpä ajetliin toiselle puolen kaupunkia ja suunnistimma nuoremmalle hakkuualueelle mistä luulis vähä paremmin löytyvän sieniä.

Hakkuu- alue oliki heleppokulukusempaa mitä eka paikka oli. Hiekkapohojasta seutua ja sieniäki alako löytymmään pikkasen enemmän. Teimmä työn jakua, kokki kierteli tien toisen puolen ja minä toisen, sillaitte saahaan kutakuikin alue haravoitua läpi. Ainahan sitä jää joku alue kahtomattaki , kahella silimällä ku ei nää ihan joka puolelle, eikä pää kestä kaikenaikaa pyörimistä. :)

Kello alako olla puoli ykstoista ku kokki huuteli että eiköhän se tälle iltaa jo riitä tää lenkkeily, lähetään kotia. Jooo, kyllä reilu parin tunnin ulukoilu riitti, mahaki kurisi siihen malliin että kaipas jotaki täytettä. Mut turha reissu ei ollu, saatiin kiva sienisaalis. :)
  


 Kotia ajelles pysähyttiin ottammaan muutama kuva ku ilta-aurinko paistoo vielä lähes täysillä. Aivan mahtavan tyyni, kaunis ja rauhallinen ilta. Oihh tätä kesän ihanuutta.''
Mukavaa päivää !

2 kommenttia:

  1. Huikaisevan kaunis iltaaurinko teillä, ja kiva saali hyvän kokoisia korvasieniä.

    VastaaPoista
  2. Noita on syöty jo niin paljon, et myrkkyä on jo kertyny maksimimäärä elimistöön. Kaikki ei poistu vaik keittää 10 kertaa. Enää en syö:))

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...