keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Tilaustöitä

Viime viikolla puuhastelin kolomen tilaustyön kimpusa.



 Lapsenlapsi soitti yks päivä ja kysy voisinko tehä hälle jonkulaisen nallen. Ei koolla, eikä värillä ollu väliä kunhan nallen masusa lukkee omistajan nimi.
Kävin penkomasa varastosa  kangassäkkiä ja löysin sieltä tummanruskijaa teddyä, sehän oli vallan passelia nalleen tekkoon.
Ens kuusa lapsenlapsella on synttärit, ompa mukava lähettää tämä hälle lahajaksi. Toki pakettiin pitänee laittaa vähä jotaki, millä saa suun makijaksi.
                                                               Jalakarahi sai uuven kankaan. Meinas olla pikkusen tylös laittaa kangas paikalleen, ku tein siitä turhan tiukan, mutta sain ku sainki sen kiskottua paikalleen.
                  

                                          Tämä tilaustyö oli varsin mielenkiintonen.

Tuttava pariskunta tuli käymään kyläsä, rouvalla oli mukana vanaha kirveen varsi ja makrametyönä tehty pöllö. Pöllö oli kooltaan n.15 cm korkija ja reilu 10 cm levijä.
Hän kysy, että pystysköhän tähän kirveen varteen tekemään tuommosen pöllön, vähä suuremman mitä tämä malli. Tuumasin, että aika paksusta nyöristä tai langasta pittää tehä jotta saa riittävän ison. Lähettiin yhesä ostammaan tarvikkeita. Eipä tahtonu löytyä niin paksua lankaa mistä ois saanu riittävän ison pöllön. Löyvettiin kuitenki aika paksua villalankaa, jonka oletin olevan senverta paksua että pöllöstä saattas tulla riittävän iso. Silimiksi tietysti isot puuhelemet. Eihän siitä pöllöstä ihan niin iso tullu, että se ois näyttäny kivalta yksin roikkuessaan kirveen varresa, joten sille tehtiin kaveri. Kaksin aina kaunihimpi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...