torstai 6. kesäkuuta 2019

Se on kesä

On se vaan niin mukavaa ku aurinko paistaa ja mittari näyttää reilusti yli + 20. Tuntuu että kesähän se on tullu, vaikkakin jo viikonlopulle on luvattu vesisajetta ja iliman jähtymistä lähemmäs + 10 astetta.
Mutta sempä näkkee sitte mitä tuleman pittää.

Kesä on alakanu myös vaarille. Hän lähti maanantaina puuhastelemmaan hirsitalolle, jatkammaan hommia siitä mihin syksyllä jäätiin. Talaven ja kevvään aikana ollaan hommattu porstuaan ikkunoita ja uluko-oveja. Ulukoporstua  jää kylymäksi tilaksi, joten yks lämpöeristetty ovi pittää laittaa lämpymän ja kylymän porstuan väliseen seinään. Seinäsä oli valamiina ovaiaukko josta on ollu alunperin kulukureitti sisälle. Josaki vaiheesa ovi on tukittu ja jätetty seinän sisälle. Vanahat ovet ovat olleet aika matalia, aukkua piti suurentaa jotta  uus ovi mahtu paikalleen. Ovesa on kyllä levveyttä, pitäs mahtua isommaki ihimisen kulukemmaan.

Porstua jaetaan kahtia, tien puoleiseen puoleen tehhään wc ja kylppäritilat, saunan paikkakin siihen tullee, vaikka saunaa ei täsä vaiheesa siihen rakennetakkaan. Ajateltiin, että on se hyvä tulevaisuutta silimällä pitäen varautua siihen, että saattaa tulla elämäsä semmonen ajanjakso ettei sitä ulukosaunaan ennään jaksa lähtiä, niin ompahan mukava ku sisäsauna on puolivalamiiksi tehtynä.

Näin ne hommat etenee. Porstua jos saatas tälle kessää valamiiksi ja takka laitettua paikalleen niin siinähän sitä jo oiskin. Katotaan mitä ehitään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Pitiki sattua

Sattuu ja tapahtuu, niihän sitä tekkee, ja ku on sattunu niin hankala on korijata. Tällä kertaa sattu kakun tevosa. Perjantaina tein isänpäi...