sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Tammikuun puoliväli on jo ylitetty ja kohta ollaan helemikuulla.
Kyllä ne nämä päivät ja viikot mennee nopijaan.
Viikko sitte oltiin Helsingisä kaksostyttöjen nimiäisjuhulisa. He ovat kohta kolomen kuukauven ikäset. Tytöt ovat kasvaneet tosi hienosti pienestä keskosuudesta huolimatta, he ku syntyvät hieman liijan aikasten tähän maailmaan.  Nyt mummu ja vaari sai nähä ensimmäiset hymyt tyttöjen kasvoilla, olihan se jotaki aivan ihanaa. Niimpä, kukapa ei vauvan hymystä hullaantuis.

Tilasuus oli lyhykäinen ja vaari piti pienen puhheen muistuttaen kuulijoita siitä miten Jeesus toimi ku hänen luokseen tuotiin lapsia. Jeesuhan oli puhumasa kansalle ku opetuslapset huomasivat, että monet ihimiset alkoivat tuomaan lapsiaan Jeesuksen luo, että hän koskisi heihin.
Opetuslapset ärsyyntyivät lapsien tuomisesta ja alakovat moittimaan tuojia.
Ku Jeesus huomasi tämän hän närkästy, käänty optuslasten puoleen ja sano heille, että  äläkää estäkö heitä tulemasta. Sallikaa lasten tulla mun tykö.
Hän myös sanoi, että lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta. Joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse. Jeesus otti lapset syliinsä, pani kätensä heijän päälleen ja siunasi heitä.
Tällästä siunausperinnettä mekin saamme toteuttaa, ottaa lapset syliin ja siunata heitä.

Siunauksella on oma merkityksensä, vaikkei sitä aina osaiskaan käsittää eikä ymmärtää.
Siihen kätkeytyy jotakin sellaista minkä Jumalan Henki tekee ja vaikuttaa, ku me siunaamme jota kuta ihmistä. Toisen ihimisen siunaaminen, on hyvien asioiden pyytämistä hänen elämäänsä.

Kaamosaika on loppunu ja sen huomaa. Aurinko nimittäin pilikahtellee tuon tuosta piliviverhon takkaa. Vielä se ei jaksa kovin pitkään taivaalla näkyä, mutta mitä pitemmälle kevättä mennään sitä kauvemmin alakaa aurinko naamaansa näyttämmään.
Helemikuusahan ruukaa olla paukkupakkasia, saapa nähä. Nyt ainaki luppailevat reilun - 20 pakkasia tulevalle viikolle, vaan saattaahan se keli muuttua hyvinki lyhyesä ajasa.

Vaari luki aamulla Lapin Kansasta, että kakskytvuotta sitte oli ollu Lapisa ennätyspakkasia, jopa - 51,5 astetta. Autojen renkaat olivat jäätyneet niin, että  renkaat oli hieman kulumikkaat. Ja jos liijan kovalla vauhilla ajeli, saatto renkaat epänormaalin poukkoilevan ajon takia lähtiä vanteilta
irti.
Toivotaan, toivotaan että tuommosilta pakkasilta vältytään.

Mukavaa alakavaa viikkua!

2 kommenttia:

  1. Vauvat on aina ihania <3 Oma vanhin poikani syntyi aikoinaan 70-luvun loppupuolella keskosena, kahdeksan viikkoa ennen aikaa.Hänelle joudutin verikin vaihtamaan ja oli annettu sairaalassa hätäkaste. Mutta hyvin kävi ja selvisi, kouluaikana oli vielä ikäisiään pienempi jonkunverran, mutta nyt on pitkä, nelikyppinen mies :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maasta se pieniki ponnistaa, sanoo vanha kansa. 😃

      Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Kukkia, kukkia

 Kevväällä laitettiin miekkalilijojen sipuleita purkkeihin ja esikasvatettiin niitä sisällä. Toukokuun puolella istutin ne ulos kukkapenkkei...