keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Puhelinlamppu vai lamppupuhelin

Mennee nämä mun hommat ihan Pelle Pelettoman hommiksi ku alon värkkäämään jotaki aivan hullunkurista juttua. Mää en oo vielä niin kehittyny keksijänero, että kaiken keksisin ihte, vaan lainailen toisten keksintöjä ku niitä sattuu josaki näkkeen.
En muista mikä lehti se mahto olla misä oli kuva lampusta joka oli tehty vanahasta puhelimesta. Idea oli niin hullunkurisen hauska että semmonen pitäs joskus totteuttaa. Sattupa sitte yks kerta kirpparilla käyvesä löytymmään vanaha puhelin. Jostaki toisesta paikkaa löyty lasinen lampun koopa, jonka katottiin olevan kutakuinki sopivan kokonen puhelimen luuriin.
Puhelin ja koopa ovat lojuneet loojasa joitaki kuukausia oottamasa Pelle Pelettoman inspiraatiota. Viime viikolla inspiraatio heräs ja täsä on lopputulos.
Muutama kuva tekovaiheista.
Luuri piti tyhyjätä jotta sen sisälle sai laitettua putken ja sähköjohon.
Luurin osia joutu hiomaan, että ne sai asettummaan kohilleen.

Lehtikuvasa ollu lamppu näytti yksinkertaselta tehä, vaan eihän se niin heleppo ollu mitä kuvittelin.
Lampun "jalakana" on puolen metrin pitunen metalliputki jonka ympärille on kierretty puhelimen johto. Ennen johon kiertämistä putki taivutettiin kaarevkasi. Putken kiinnittäminen puhelimmeen oliki aika kimurantti homma. Pyörijä putki keikku ja kallistu hyvin herkästi suuntaan tai toiseen. Putken alapää mennee noin 5 cm matkan puhelimen sisälle ja se pitäs saaha kiinni niin, ettei putki pääse kallistummaan. Hmmm... mulla oli ongelma.

Ajatuksissani tuumasin, että putken yli pitäs saaha kulukemmaan " silta" joka kiinnittää putken ja estää sitä keikkumasta. Pienillä ruuveilla siihen kenties sais laitettua semmosen " sillan".  Vaan mistä sen sillan tekis.

HOX!  HOX! Mulla välähti.
Kakskomponenttiliimamassallahan se saa laitettua.

Tein massasta kolome peukalonpään kokosta pallerua ja painelin ne tiukasti putken päälle. Yön yli kuivuttua massa on kovettunu ja pittää putken tukevasti pystysä.

Mielenkiintosen näkönen, sano sisko, ku hälle kuvan lähetin. Eikös se oo mukavaa ku elämäsä on mielenkiintosia asijoita.


5 kommenttia:

 1. No onkin hauska lamppu! Itselleni Pelle Pelottoman lamppuotsassa välähti, että samalla tyylillä voisi tehdä pattereilla toimivasta led-lampusta valaisimen sähköttömään paikkaan, esim. kasvihuoneeseen iltavaloksi. Muutama vanha puhelin taitaa olla tallessa. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No led-lampuistahan saakin vallan mainion tehdyksi. Vaari jo ostikin kolomisarjasen led-valopaketin, aikoo kai väsätä oman lamppunsa niistä.

   Poista
 2. Jopa on muikean hauska keksintö! Tuon lampun valossa voi ajatella vain positiivisia ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, väkisten pyrkii positiivinen hymynkare suupieleen tuota kahtoisa.

   Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vinttikamari

 On ollu usijampi sajepäivä, sillohan on hyvä tehä sisähommia. Alotimma remppaamaan vinttikamaria niin saahan seki kunnostettua.  Sillo ku m...