keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Hirsitalon kattoremppa

 No niin, ny on taas se aika vuojesta ku päästään hirsitalon kimppuun.
 Vaarilla alako kesäloma. Hän pakkas kamppeensa ja lähti kaverin kans Pohojanmaalle. Sielä heitä oottaa hirsitalo, puoji ja aitta, joihin kaikkiin pitäs saaha uuvet katot.
Mulle alako tulleen puolilta päivin kuvia miesten puuhasteluista.

Ekana kuulemma oli pitäny saaha taukotupa kuntoon.

Pihan puoleiseen nurkkakamariin laitettiin väliaikanen lankkulaattia. Ny sinne pysty kantammaan pöyvän ja penkit. Jääkaappiki mahtu yhteen nurkkaan. Mukavempihan tuola on kahaveja keitellä mitä porstuasa.


Sittepä sitä pääsivät kiipijämmään katolle ja alottammaan tiilikatteen purkamisen.
Kyllä tais olla korkia aika uusia tämä katto, näyttää nuo tiilet niin kulahtaneille ja hauraille.

 Ei siinä kovin kauvaa nokka tuhissu ku katolta oli tiilet lähteny..
..ja päästiin tarkemmin tutkimmaan alarakenteita mitä niille pitänee tehä.

Puutavaraa pitäs tulla kohtapuolin jotta pääsevät rakentelleen vahavistuksia kattotuoleihin. Hirsitalon vanahat kattotuolit ku on 1,40 cm välein, niin pitänee vissiin tehä lisärakenteita jotta pellikaton saa kiinnitettyä kunnolla. Noh, minähän en tästä asijasta mittään tiijä. Mää vaan kahton sivusta ku toiset tekkee.
Mulla on vielä muutama viikko töitä, joten tähän kattourakkaan en pääse mukkaan muutenku näin kuvien välityksellä. Mut juhannukseksi aattelin mennä paikan päälle kahtommaan uutta kattua. Se ku pitäs olla siihen mennesä valamis.
Jäähäämpä oottelleen miten kattorojekti etenee.

2 kommenttia:

  1. Olikin aika tuo katto saneerata. Hienoa, että saitte urakan alkuun ja ilmeisesti hoidettua! Meilläkin pitäisi kattosaneeraus tehdä. On se jo niin huonossa kunnossa, että ihme kun ei ole vesi tullut läpi. http://www.rakennuspalveluoksanen.fi/kattoremontti

    VastaaPoista
  2. Minulla myös on suunnitelma katsoa vain vierestä, sitten kun meidän kattoremontti alkaa. Hyvältä näyttää, toivottavasti pitää hyvin vettä ja muuta mitä taivaalta tuleekaan. Kyllähän se tärkeää on, että katto kestää.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...