tiistai 7. helmikuuta 2017

Pienoisporakone ja vähä muutakin

Kyllä ny alakaa hommat sujumaan ku vaari kävi ostamasa porakonneen lisäosineen.
Ladattava pienoisakkuporakone pieniin hommiin. Voi katkua, porata, hiua, kaivertaa, jyrsiä, putsata ja kiillottaa.
Hiomalaikkojaki on monta erilaista; alumiinioksidi-hiomalaikka kahta eri karkeusastetta, piikarbidi-hiomalaikkoja ja pelekkiä hiomalaikkoja. On erilaisia katkasulaikkoja ja kiillotuslaikkoja. Hiomaharjoja, kiillotuskärkiä, jyrsin- ja kaiverruskärkiä. Vieläkö löytäs jostaki tarkat ohojeet mihin mitäki ossaa käytettään niin olisimpa onnellinen.
Juotosasema. Nyt saan alakaa opettelleen juottamaan osia yhteen. Ny ei tarvi ennään kynsiviilaa käyttää ku sain myös uuven isomman viilan.
Tämmösenki sain, piti hetki miettiä että mikäs mahtaa olla. Puristinhan se on.  Eipä karkaa ohukkaan lanka puristimen leuvoista vaan pyssyy taatusti paikallaan. Sillohan sitä on heleppo käsitellä.

8 kommenttia:

 1. Jestas, nyt sinulla on kone kaikkeen maholliseen!! Sitten vaan näytille mitä olet saanut aikaseks :-))

  VastaaPoista
 2. Minä jätän noi konehommat aina miehelle, en uskalla käyttää tuollaisia. Mutta Sinä varmasti tulet noita jatkossa käyttämään uusissa idoissasi. Odottelen innolla.

  VastaaPoista
 3. Siinä onki monee hommaan sopivaa:) Onko sulla jo mielessä mihin ensinnä käytät tuosta jotain?

  VastaaPoista
 4. Mulla on kanssa samanlainen, se on oikeen oiva pelimoniin hommiin.

  Juottaminen on helppoa, anna juottimen eli kolvin kuumeta muutama minuutti, sitten tyrkkäät sen kärkeen tinaa. Terä tukkeutuu helposti, niin sanomalehtipaperia tai kostea sieni, siihen pyyhkäset sen joka juotoksen jälkeen. Katso myös että se tina leviää siihen tinattavaan kohtaan hyvin, niin ei tule kylmää juotosta joka irtoaa nopsaan. :)

  VastaaPoista
 5. Nyt pääset tekemään vaikka mitä. - Meillä tällaiset hommat kuuluvat miehelle. -Mukavaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
 6. Taitaa pian syntyä uusia hienoja koruja, kun on sopivat työkalut. :)

  VastaaPoista
 7. Ekana kokkeilin kumista kiillotuspäätä, kyllä tuli tummasta messinkikorusta kiiltävä. Pelekäänpä vaan, että taitaa mun eka juotoksista tull kylymä, mutta harijottelemallahan senkin oppinee. Laittelen koruja näkyville kunhan saan niitä värkättyä.

  VastaaPoista
 8. No nyt sujuu sinulla hommat. Kyllä noita koneita pitää olla, ei enää pelkällä puukolla pärjää.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vinttikamari

 On ollu usijampi sajepäivä, sillohan on hyvä tehä sisähommia. Alotimma remppaamaan vinttikamaria niin saahan seki kunnostettua.  Sillo ku m...