keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Nokkosia ja sekametelihillua

Löyty hyvä nokkospehko ruohon leikkuun jäliltä, innostuin kerräämään niitä talteen ja laiton kuivummaan.
 Kuivaa nokkossilippua on heleppo lisätä leipä- ja lättytaikinaan. Voipa tuota laittaa vaikka jukurtinki sekkaan tulispahan kokkeiltua sekin miltä nokkosjukurtti maistuu. Nokkostahan voi käyttää monella tavalla. Siitä voi tehä teetä tai kuumavesihauteen josa voipi uittaa varpaitaan. Nokkosveellä ku huuhtellee tukkansa tullee tukasta tosi pehemonen ja kiiltävä. Nivelvaihoihin sen sanotaan olevan oikeen hyväksi, jos on alhanen hemoglobiini  kannattaa syyvä nokkosia, niistä saa luontaista rautaa. Kansanparantajien suosima yrtti sen monikäyttösyyden takia.
 K-Supermarketisa on hedelmien europäivät. Ostettiin erilaisia hedelmiä ja aattelin kokkeilla tehä varsinaisen sekametelihillon, lähinnä leipäjuuston kans syötäväksi. Päärynäomenaa, mangoa, persikkaa, omenaa ja hillosokeria, niistä on mummelin sekametelihillo tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Kaikki hyvin

 Vaarin hartauskirijotus Majakka lehteen. ”Minne poikani meni, sinne minäkin tahdon mennä.” Näin anoppini Eeva kertoi ajatelleensa pienen po...