tiistai 4. joulukuuta 2012

Mitähän tään kans tekis?

Kävi nimittäin sillaitte ku nuita kuvia laittelin niin yks kaks tuli ilimotus että Picasan kuvavarasto nettialpuumi on täysi. Taas kerran tuli semmonen ropleema mummelin etteen että alako pikkuhilijaa veri kiertää ja hermot kiristymmään. On tää konneen käyttö välillä niin ärsyttävvää ja turhauttavvaa ku ei kertakaikkijaan tiijä mitä pitäs tehä.

No ensin mää tietysti alon sellaamaan Picasa 3 kuvavarastua, sitä kuvan käsittelyohojelmaa, ku ei aivot heti sanonu että nettialpuumista on kyse. Tallensin kaikki kuvatiedostot Buffalohopsulle ( itekeksimä nimitys ulkoiselle muistirasijalle ) ja sitte poistin niitä konneelta. Sen jäläkeen kävin plokisa yrittämäsä ladata kuvvaa vaan eihän se onnistunu.

Siinäpä sitä sitte ihimettelin ja tuumailin että mistähän homma kiikastaa. Kunnes silimät osu siihen tekstiin, kuvavarasto nettialpuumisa, mikäs, mikäs ??
 Jotaki tapahtu mummelin aivokopasa. Alako mahoton liikehintä aivosolujen valtakunnasa ja tietua alako pukkaamaan siihen malliin että hoksottimet tuntu pellaavan perin mutkattomasti. Samasa ku se tietomäärä saavutti tajuntani, tempasin auki uuven sivun ja kaveri Kuuklelta kysymään ossaiskohan se neuvua mut nettialpuumin saloihin. Löyty.

Voi hyvänen aika taas. Tilanne oli aika avuton ku etteen aukes sivu josta tosijaan löyty kaikki kuvat mitä vuosien aikana oon plokiini ladannu. Semmosiaki kuvia monia joita ei oo koskaan laitettu plokisa näkyville, tillaahan ne vaan vievät. Ei muuta ku poistammaan kuvia toinen toisensa perrään.
Jaa..eipä niitä niin vaan poistetakkaan. Mikäli poistat kuvan alpuumista samalla se poistuu myös plokistasi. Mitäs tää tämmönen oikeen on?

En mää asijaa muuten tajunnu enkä ymmärtäny ku kokkeilemalla. Ja niihän siinä kävi. Ku menin plokiin kahtommaan, niin kuvan tilalla olla möllöttää musta ikkuna varustettuna kielletty ajosuunta merkillä. :( :(
  Voi rähämäkäpälä minkä teki. 
Nettialpuumista pystyn poistaan vain ne kuvat mitä en oo julukassu, loput pittää jättä jotta juttujen lukeminen on mielekästä. Mennee koko idea ihan päin mäntyä jos kuvat napsii pois. Kyllä mua pikkasen niinku harmitti ja otti aivolohkoon tää systeemi. Mut tää on tällästä.

Lissää kuvavarastua nettialpuumiin on kyllä mahollista saaha ku maksaa vuokraa siitä varastosta. Siihen juttuun ei vielä ehtiny perehtyä enkä ottaa selevää miten se homma niinku käytännösä sitte toimii. Mut tulipaha ainaki pikkusen nettialpuumi tutuksi ja tiijän mistä sen löyvän.

1 kommentti:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...