maanantai 12. maaliskuuta 2012

Tyynyt

Ikeasta ostimma uuvet tyynyt. Nää on sellaset mitkä muotoutuu lämmön ja nukkujan asennon mukkaan. Kaupasa niitä vähä käsin tunnusteltin että vaikuttaisivat aika hyviltä. Kotia ku päästiin ja aukasin paketin, otin esille tuoteselosteen ihan vaan lukiakseni mitä siinä mahetaan sanua.
Sinneppä oliki kirijotettu teksti; tämä tyyny ei sovellu yksin käytettäväksi vaan tullee käyttää yhesä toisen tyynyn kans. Eli tää tyyny pitäs laittaa toisen tyynyn sisälle.

No voihan paskanmarijat sanon minä. Tuollanen tieto tuotteesta tulis ehottomasti näkyä jo siinä myyntihyllyn reunasa olevasa lappusesa. Ei kai kukkaan voi tuommosta asijaa tietää pelekän ulukonävön ja käsitunnustelun perusteella.
No, me nukuttu parii yötä tyynyillä ihan tuollasenaan. Mun tyyny tuntuu tosi hyvältä joten eipä juuri kaipaa muutosta. Mut kokki sano että hälle tyyny on hieman liijan matala, saiskohan siihen jotenki laitettua vahavennusta.
No kai tuota saa ku ottaa ja laittaa. :) 
Ekana kokkeilin tuollasta tavallista vanutyynyä. Leikkasin tyynyn pään auki, tyhyjäsin osan vanuista pois ja laiton  uuven tyynyn sisälle. Sen jäläkeen lisäsin vähä vanua joka puolelle suhteellisen tasasesti, kuitekin aika vähäsen vaan ettei tyynystä tulis liijan paksu.
No, siitä tuli kuitenki liijan paksu, eikä tuollanen irtonainen vanutäyty soveltunu ollenkaan tuohon hommaan. Piti keksiä joku uus systeemi.
Muistettiin että meillähän on Ikean löytönurkkausesta joskus ostettu pari ohutta vanupeitettä. Ne ku makso yhen euron kipale nii pitihän ne ostaa vaikkei tarvinnukkaan.:)
 Nytpä tuli käyttyä niillekki. Peitteesä oleva vanu ei oo varmaan ku vajaa sentin vahavunen, joten tuntus että se vois olla just passeli tuohon tyynyyn.
Leikkasin peitteestä sopivan kokosen palasen, ompelin palan pussiksi jonka sisälle sai tyynyn heleposti pujotettua. Ommaan tyynyyn tein yksinkertasen päällisen. Kokin tyynyyn tein sellasen, että toinen puoli päällisestä on kaksinkertanen, Halutessaan voipi kääntää tyynyä ja nukkua välillä pehemiämmällä puolella.
Siinä ne tyynyt  uusine päällisineen oottaa koekäyttyä. Ens yön jäläkeen tietää oliko tuolla ohkaasella vanupeitepäällisellä toivottua vaikutusta vai palataanko takasi vanahoihin tyynyihin.

2 kommenttia:

  1. Tyynyt on kyllä tärkeät kunnon unille. Niinkuin se tyynyvaarukin. Saatiin joskus lahjaksi tosi kivan näköiset sellaiset kropolaista kangasta olevat pussilakanasetit ja peiton päällä se olikin vallan oiva, mutta eihän niissä kropoissa pystynyt päätä pitämään. Oli vaan vaihdettava päällys. Se on joskus pienestä kiinni.

    Toivottavasti näillä teidän tyynyillä tuli hyvät unet!

    VastaaPoista
  2. No niin tyynyt testattu. Mun piti ottaa pois ompelemani päällinen ku tuntu että tyynystä tuli liika kova. Kokki taas tykkäs omastaan, nukuttiin tosi hyvin. :)

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...