torstai 9. helmikuuta 2012

Vähä lauhempaa

Onpa se mukava ku vähäsen pakkanen helepottaa, näyttäny ennää ku -20 mittari. Vaan heti se alakaa sitte tuuleskelleen ku lauhtuu. Mäntyjen oksat huojuu. Valtavasti on lunta oksilla kohta sitä mätkähtellee alas isoina palasina ku tuuli oikeen alakaa pöllyyttään. 
Ikkunalauvoilla on 25 cm kerros lunta, jämerää miten se kerrostalosaki tuollaitte kertyy
.
Kotona meillä oli omakotitalo, joskus lunta saatto olla ikkunan alla metrin kinokset. Kyllä oli mukava kaivaa tunneleita sellaseen paikkaan. Toine paikka misä hyvä tehä lumilinnakkeita ja tunneleita oli aitan vierusta, sen vieresä ku kuluki pienonen oja.
Siihen aitan vierustalle lumi kasaantu valtavvaan kinokseen, ojan kohalla sitä oli sitte vielä syvemmästi. Kovasta lumihangesta tehtiin kerran iglu.:) Isolla vanahalla leipäveihtellä leikottiin lumihangesta nelijöitä ja niistä sitte kasattiin iglu. Kyllä se pysy aika hyvin kasasaki.

 Eikähän siihen aikaan ollu ulukoiluvarusteet ja vaatteet semmosia mitä ne nykysin on. Aina oli saapasvarret lunta täynnä. Villalapasia sai kyvä vaihtamasa tuon tuosta ku ne tahto kastua , mut mukavaa oli ja aika kulu hupasasti.

Tiijäkkö mistä tietää millo ihimisestä alakaa tulla vanaha???
No siitä ku alakaa vanahoja muistelleen. :)

2 kommenttia:

  1. Just siitä!!
    Kyllä mä vieläki teen lumilinnoja. Yks on tossa takapihalla, minkä likanpojan kanssa tein.

    VastaaPoista
  2. Sitte tökätään vielä tikulla silimään ;)

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Pitiki sattua

Sattuu ja tapahtuu, niihän sitä tekkee, ja ku on sattunu niin hankala on korijata. Tällä kertaa sattu kakun tevosa. Perjantaina tein isänpäi...