torstai 25. elokuuta 2011

Lomalla näperreltyä

Kesä on mukavaa aikaa näperrellä kaikenlaista. Lomallakin pittää olla mukana jotaki heleppo tekosta, sellasta mikä mukavasti kulukee mukana laukusa. Tään kesän innostuksena oli kirijontatyö tai oikeestaan niitä oli kaksikin, toisen ehin antaa jo pois enkä hokannu ottaa siitä kuvia.Liina on kooltaan n. 40 xx 40 cm, ihan sopiva vaikka yöpöyvälle .Kirjontamallit  on osa anopilta saaduista malleista. Yhistelin usijampaa mallia toisiinsa että sain soviteltua ja sommiteltua sopivat kuviot toisiinsa. Kirjonnan värit on rusken eri sävyt, keltanen ja punanen. Ajattelin että kuviot tullee paremminn esille ja säilyy sellenen sopiva harmonia koko työsä ku ei tee liijan kirijavaa. Kokkeilin kyllä kirjoo pienen osan viherijällä tuohon kahen kukkasen keskellä olevaan kuvioon, mut ei se siihen sopinu. Joten päätin kirijua kuviot ruskeella.

 Tumman ruskea ja punanen olivat DMC 8 muliinilankaa, sai suoraan kerästä ottaa pätkän ja alakaa kirjomaan. Keltanen ja vaaleenruskee olivat vyyhdisä olevia 6 säikeisiä lankoja. Ne pätkät mää  halakasin kolomisäikeiksiksi että langasta tuli suunilleen saman paksusta mitä punanen ja tummanruskiaki. Jos lagat on kovin eri paksuset, kirijotajäläki tullee epätasanen eikä se oo kiva silimälle.

           Aurinkoista päivää!                              

4 kommenttia:

 1. voi kun kaunis, minun nivelrikkosormet ei pysty enää käsitöitä

  VastaaPoista
 2. Kiitos aikatherine, kylläpä se jo mullakin välillä käsitöiden tekeminen sormiin ottaa, mutta teen niin kauan kuin pystyy. Varsinkin perinnepeiton kirjominen kun vahgemmat langat ja kangs. Saatikka ku sattuu vahingos tökkään neulalla sormeensa.. :)

  VastaaPoista
 3. Voi, miten kaunis! Ja on kyllä tarkkaa työtä. Taitavat sormet sulla. =D

  VastaaPoista
 4. Ompas kaunis liina!! Jotku ne osaa... :)

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

No nyt kukkii

 Siunattua juhannusta!