keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Mummun kaappi

 Joulun jäläkeen on muutama päivä aikaa ennenku tarvii töihin lähtiä, niin ehtii vähä puuhaastelleen hirsitalolla. Mittään isompia hommia tuvasa ei ennää oo, listojen laittua ja sen semmosta. Vaari on värkänny saunaan lauteet ja mää maalannu mummun kaapin.

Kaapin sain kesällä hiotuksi ettei sitä hommaa tarvinnu ennään tehä. Ensin vetelin valakosta pohojamaalia jotta enimmät vanahat maalinjämät jää piiloon.


Tämäki kaappi sai samat värit millä maalasin saarekkeen alle tulevan alakaapin, valakosta ja turkoosia.
Ovisa on hauskat, perin yksinkertaset puunuppilukot. Nuppi pyöräytettään kiinni kaapin sisällä olevaan väliseinän lovveen. 
Maalia ku jäi, niin vanaha saunajakkaraki sai uuven värin pintaasa.

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, kaksvärisenä pirteämpi kuin jos pelkästään ois valakonen.

   Poista
 2. Mainion yksinkertainen ja silti toimiva tuollainen lukkosysteemi! Ei pääse ainakaan pikkumukulat kaapin sisältöön käsiksi. Lapsuudestani muistan eräästä pienestä mökistä tuollaisen kaapin keittiön nurkassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi helppo käyttönen lukko. Jos rikkoontuu, ei muutaku vuolee puutikusta uuven.

   Poista
 3. Äidillä oli tuon tyylinen kaappi ja samoin äitini lapsuuskodissa Pohjois-Karjalassa, jossa vietimme kesälomaa :)Kauan sitten.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Lipasto

Vanahojen huonekalujen tuunaus on sitte mukavaa touhua. Keväällä saatii  lipasto jota rupesin laittelleen kuntoon, että saan viijä sen sisäl...