torstai 24. joulukuuta 2020

Jouluevankeliumi

 Luukkaan evankelijumista Elävän Uutisen mukkaan

 Rooman keisari Aukustus päätti näihin aikoihin, että koko valtakunnasa oli toimitettava väestönlaskenta. Se suoritettiin , ku Kyrenius oli Syyrian maaherrana. Jokkaisen piti matkustaa henkikirijotusta varten sille paikkakunnalle, josta hänen sukusa oli lähtösin. Koska Joosef kuulu Daavidin sukkuun, hänen oli mentävä Beetlehemmiin- sehän oli kuningas Daavidin kotikaupunki. Joosef ite asu Galilean Nasaretisa. Hän otti matkalle mukkaan morsijammeesa Marijan, joka ootti lasta.

Ku he olivat Beetlehemisä, lapsi synty. Se oli poika. Marija kääri lapsen, esikoisensa, kapaloihin ja pani elläinten seimeen, sillä kaikki kaupungin majotuspaikat oli täynnä. 

Samana yönä oli muutamia paimenia kylän ulukopuolella vartijoimasa lammaslaumoja. Yhtäkkiä heijän keskelleen ilimesty enkeli, ja Herran kirkkaus valasi koko tienoon. Paimenet pelijästy suunnattomasi, mutta enkeli rauhotti heitä." Äläkää pelijäkkö!" hän sano." Saatta kuulla kaikkijen aikojen ilosimman uutisen. Se koskee jokkaista ihimistä. Beetlehemisä on tänä yönä syntyny Vapahjata- Messijas, Herra! Voitte mennä kahtommaan häntä, lapsi nukkuu kapaloituna elläinten seimesä."

Yhtäkkiä enkelten seuraan liitty kokonainen taivaan armeija, joka kiitti Jumalaa." Kunnia korkeuven Jumalalle. Rauha maan ihimisille, joita Jumala rakastaa." Ku enkelijoukko oli palannu taivaaseen, paimenet sanovat toisilleen; " Mennään Beetlehemmiin kahtommaan ihimsettä, josta Jumala ilimotti meille." He juoksivat kaupunkiin ja löysivät Marijan ja Joosefin. Seimesä tojellaki oli vastasyntyny lapsi. Paimenet kertovat kaikille, mitä oli tapahtunu ja mitä enkeli oli sanonu heille lapsesta.

Ihimiset hämmästyivät kuullessaan heijän kertomuksensa, mutta Marija paino tapahtumat hilijaa mieleensä ja mietti niitä ussein. Paimenet menivät takasi laumansa tykö. He ylistivät Jumalaa enkelien tuomasta ilosanomasta ja siitä, että olivat saaneet nähä lapsen aivan nin ku enkeli oli luvannu.

 
Siunattua  Joulua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Lipasto

Vanahojen huonekalujen tuunaus on sitte mukavaa touhua. Keväällä saatii  lipasto jota rupesin laittelleen kuntoon, että saan viijä sen sisäl...