torstai 13. elokuuta 2020

Kukkapöytiä

 Sain kolome kukkapöytää tutulta joka oli heittämäsä ne menemään, tai siis kiertoon. Sannoin, että voin ottaa ne niin ei hänen tarvi huolehtia niitten kulijettamisesta.

Lakka- ja maalipinnat oli pöyvistä kulahtanneet, joten niitä joutu pikkusen hiomaan ja putsaamaan ennen maalaamista.

Aattelin, että mitähän jos maalais kaikki kolome valakoseksi, sittehän ne olis vähäniinku sammaa sarijaa kaikki.

Maalikaupasa piti käyvä, ku ei varastoista löytynykkään maalia.



Maalikaupan myyjä suositteli kalakkimaalia, ku kerron mitä meinaan maalata.

Maali oli vähä kummallista, paksua tököttiä jota oli hiukan hankala sivellä. Maali tuntu kuivuvan kynsiin, hyvä ku ehti aina maalata yhen osa ettei siihen aivan kauhijasti jäis maalauksen jäläkiä.

Ihan tyytyväinen en oo kalakkimaalin tuomaan lopputulokseen. Mattapinta on ihan kiva, mut muuten pinnat on vähä karhijat, vaan niin kai niitten vissiin kuuluuki olla. Maalipurkin kylijesä sanottiin, että jos aikoo maalata jotaki semmosta mikä joutuu kulutukselle alttiiksi, kannattaa pinta suojata vielä lakalla.

No, sitäpä mää en tiijä sanua miten palijo kulutusta näille tullee olemaan. Tuskimpa kukkapurkit kovin pahoja jäläkiä jättää ku huolehtii sen, ettei vettä jää maalipinnalle lillumaan. Muutehan purkit saa olla kutakuinki rauhasa paikallaan.

Kaippa nuo hirsitalolta paikkansa löytää ja jos eivät löyvä niin laitettaan kiertoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...