sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Kamarin laittoa

Jouluaattona ajeltiin Pohojanmaalle joulun viettoon. Välipäivinä ollaan hirsitalossa laiteltu pikkupuolen kamaria kuntoon. Saatin yks ruma ja joka suuntaan kiero hirsiseinä peittoon paneelilautojen alle. Valakonen väri vaalentaa huonetta huomattavasti.
Kamarin laattialle ollaan lotrattu muutama litra rasvatonta maitua. Se on vanha perinnerakentamisen konsti suojata laattiaa. Laattia on käsitelty kaks kertaa maijolla ja välisä pinta sai kuivua kunnolla. Kaajon maitua laattialle ja levittelin sitä lastalla ees taas. Kolome litraa kerrallaan lotrasin, maito immeyty aika hyvin ja ku sitä oli ennään jälijellä puolisen litraa, lopun kuivasin luutulla. Nyt laattia näyttää hyvältä, mutta aikahan sen sitte näyttää miten pinta kestää kulutusta.
Muihin seiniin huoneesa on laitettu puukuitulevyt ja niitten ¨päälle liisteröitiin makulatuuripaperia jonka päälle tullee varsinainen tapetti. Vielä ei oo päätetty millanen tapetti seiniin tullee mutta eiköhän seki ajan olloon seleviä. Katosa näkkyy hirsipalakit jotka puhistettiin ja jätetään näkyviin. Tapetti ku saahaan seiniin, akkuna kunnostettua, ovi laitettua ja listat nurkkiin niin tämä huone alakaa olla kohtalaisen valamis.

1 kommentti:

  1. Tuota maitojuttuapa en ole kuullutkaan, hienolta näyttää kaikin puolin.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...