sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Kaikki loppuu aikanaan

Niin se alakaa tämän kesän loma olla loppusuoralla. Muutama päivä on vielä lommaa jälijellä ja ne aattelin kuluttaa osaltaan hilla-ja mustikkajahisa. Huonosti kuulemma tullee marijoja, mutta pittää niitä käyvä kuitenki kahtelemasa jos sattus löytymmään.

Hirsitalon kunnostus eteni ihan mukvasti, monta hommaa saatiin tehtyä ja monta jäi vielä tekemättä.
Saunan ja kylppärin teko vei aikalailla aikaa, etenkin saunan sormipanelikatto, joka ei oo ihan perinteinen katto. Porstuaan saatiin laattia ja seinätki melekeen valamiiksi. Vintin portaat jos saatas vielä syksyllä tehtyä niin johan ois hyvä homma.
Talon ulukoseiniin saatiin vuorilauvotus laitettua joka puolelle. Ohan se semmosta värkkäämistä ja säätämistä ku mikkään seinä ei oo suora. Tyytyväisiä kuiten ollaan kättemme työhön.
Ulukoseinien maalaus on vielä eesäpäin mutta sitä ennen kunnostettaan ikkunat ja laitellaan sisällä paikat kuntoon. 

Se mikä täsä hommasa on ollu kaiken mielenkiintosen tekemisen rinnalla hyvä juttu, on se, että koko ajan on oppinu jotaki uutta. On joutunu miettimmään ja funtsimmaan miten mikäki homma tehhään, ku sitä kirvesmiehen ammatillista kokemusta ei oo. Pääasija kai on se, että tekkee niin hyvin ku ossaa ja laittaa rittävän palijo nauloja ja ruuveja kiinnityksiin jotta varmasti pysyvät paikallaan.
Etupihan puolelle tuli pätkä valakosta seinää, ku keltanen lauta loppu. Sillähän tosin ei oo mittään merkitystä, ku koko talo maalattaan saman väriseksi. Valittiin talon tulevaksi väriksi Kartanon keltanen. Porstuan seinät jo maalattiin, ihan kiva sävy vaikka onkin hieman tummempi mitä aikasempi väri. Uluko-ovia ei ehitty laittammaan, vaikka oli suunnitelmisa että ehittäs. Toivotaan, että ennen talaven tulua ovet saatas paikalleen. Meillä on vanahat pariovet tallesa ja niitten mallilla teetettiin uuvet ovet. Vanahat ovet laitettaan seinälle ja uusista ovista kulijettaan sisälle. Ovien päälle tullenee pienet ikkunat.... jää nähtäväksi.
Kartanolla on ollu koivun juurella epämääränen läjä hirsiä, mikä ei ollu mitenkään kivan näkönen.
Siskon mies tarvi muutamia hirsiä ommaan rakennusrojektiinsa, joten se oli hyvä syy alakaa siistimmään läijää. Kaikki hirret mitä jäi pätkittiin puolentoista metrin mittasiksi ja kasattiin niistä hirsiliiteri ja laitomma katon päälle. Nyt on hirret hyvin suojattu ja siitäpä niitä on heleppo alakaa lyhentelleen ja halakommaan ku tullee polttopuun tarve. Vielä ku saahaan josaki välisä raivattua tuota kasvillisuutta pois tuosta aitan eestä, niin näkkyy aittaki komijasti kartanolle.
Toivotaan, että on hyviä kelejä ja auringonpaistetta elokuun puolellakin, saatas nauttia lämpösestä loppukesästä.

1 kommentti:

  1. Olettepa ahkeroineet! Voikaahan hyvin, nauttikaa elokuun lämpimistä päivistä!

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...