perjantai 28. joulukuuta 2018

Laattian laittua

Tapanina ajeltiin kotikylälle ku on muutama vappaapäivä ettei tarvi töihin mennä.
Suunnitelmisa on, että ehittäs pikkusen jotaki nurkkaa hirsitalolla laittelemmaan.
Syyskesällä laitettu ilimalämpöpumppu on ollu päällä, pitäny lämmön suunnilleen +8 asteisena. Aika hyvin tuntuu systeemi toimivan. Nyt ku tulimma hommia tekkeen, sääjettiin lämpötila korkiammaksi + 17 asteeseen. Yllätti miten tehokkaasti laite tuppaa lämmittää. Hommia tehesä tuli hiki, joten lämmittimen sai sammuttaa siks aikaa ku oltiin sisällä.
Sisäporstuan laattiaa ruvettiin iltapäivällä laittammaan. Ekovillahan siihen oli jo syyskesällä laitettu. Nyt ei tarvinnu muuta tehä ku laittaa tuulensuojapaperi ja lauvotus päälle.
Onhan se uus lautalaattia kivan näkönen. Vielä ei oo päätetty minkä väriseksi laattia maalataan, mut varmaan joku harmajan sävy luulisin.

Seinät on vielä täysin laittamatta. Osa seinistä jää hirsipinnalle ja osa piiloutuu kaapin taa.
Uluko-oven suojaksi on talaven ajaksi laitettu tuulensuojalevy, ettei tuuli pääse kovin sisälle puhaltelleen.

Vaikkei kovin palijo saatu tälle päivää aikaseksi, mutta ompa yks laattia vähemmän lauvotettavvaa. Vaari varmaan vielä huomena jatkaa hommia talolla, mutta mun pittää keskittyä täytekakun tekoon. On nimittäin tarkotus pikkasen etukätteen juhulistaa äitin synttäreitä. Hällä tulee 85 mittariin ja onhan siinä jo kovasti kakuneestä elämää eletty.


1 kommentti:

  1. On se homma aina takanapäin, kun sen on tehny ja tää vaihe on niitä mukavimpia, kun aina tulee valmiimpaa.
    Itte oon sitä mieltä, että raksalla on paras lämpötila 10-15, korkeampi silloin kun vaikka listottaa ja alempi sellassien hommien aikana kun tulee muuten enempi tehtyä.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...