keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Vappaapäivä

Tämän päivän olin etukätteen järijestelly vappaaksi, jotta pääsen kokkailemmaan työttömien ruokailuun. Mulla on ollu semmonen ajatus ja suunnitelma, että pyrkisin pittään ainaki yhen keskiviikon vappaana kuukauvesa, jotta pääsen kokkailemmaan. Työhommat on kuitenki alakuvuojesta lissääntyny, joten ihan joka kuukausi ei tähän mukavaan hommaan oo mahollisuuksia.
Tännään kokattiin hernekeittua. 
Kävin jo eilen laittamasa herneet vetteen likuammaan, keittoaika vähä lyhenee ku liottellee niitä. Hernekeitto on yks helepoimpia keittoja mitä voi tehä, onnistuu lähes aina. Herneitten joukkoon laiton jauhelihhaa, pekonia, sipulia ja porkkanaa. Kaikkihan ei porkkanasta tykkää, mut antaa se kivvaa makua ja vähä väriäki. Tosin pitkän keittoajan myötä porkkanapalat pehemeni lähes olemattomiin.
Mun hernekeitto ei saa olla lillinkiä. Ai, että mitä se lillinki on? Sehän on semmosta vetistä löysää keittua misä muutama herne lilluu lautasella ettien toisiaan.
Mun hernekeitto on paksua ja muhevaa, reilusti suolattua, sopivasti maustettua.
Kolome kattilallista tein, lähes kaikki meni.
Hernekeiton jäläkkärinä ylleensä syyään pannaria. Me ei tehty pannaria, mut vohoveleita paistettiin. Lisäksi hillosilimä niin jopas oli hyvvää.
Kokkaamisen jäläkeen mulla oli varattuna aika hierojalle ja sen päälle saunomaan ja uimaan. Sain joululahajaksi työnantajalta Smartum seteleitä joita voi hyödyntää liikuntaan ja kulttuuriin ym. Aattelin että hierojalla käyminen on mukava juttu vappaapäivään, pientä hemmottelua ihtelle.
Paikan päällä seleviskin, että nämä setelit mitä mulla on, eivät käykkään hierontapalavelujen maksammisseen, vaan siihen käy ainuastaan Smartumin mobiiliversio. Uus juttu oli hierojalle itelleenki tämä Smartumin mobiilisysteemi, tuumas vaan, että tätä systeemiä pittää harijotella ja etukätteen kahtua miten se asija hoituu ja tapahtuu.
Nykyään ku niin monet palavelut tapahtuu netin kautta. Niin hyvä asija ku se onki, tuo se kuitenki mukanaan omat ongelmansa sillo ku asijoita joutuu hoitammaan henkilö, jolla ei oo oikeen käsitystä miten ja mitä pittää millonki tehä.
En mää kuiten perunu sitä hieronta aikaa, vaan maksoin ihan omalla rahalla.

Tunnin hieromisen jäläkeen menin uimahallin puolelle saunomaan ja uimaan. Hetken aikaa uima-altaan puolella uin ja sitte kävin hakemasa vesijuoksuvyön ja aloin polokemmaan vettä. Tehokasta liikuntaa ja aika hauskaa. Porealtaan puolella on hyvät vesihieronta laitteet, joitten alla piti vielä käyvä ottamasa tehohierontaa. Oli nimittäin aika pehmyt kätinen se hierojatäti, jonka luona kävin. Mun selekänahka kaipas pikkusen lujempaa käsittelyä ja sitähän vesihieronta kyllä antaa.
Oli oikeen mukava ja rentouttava vappaapäivä. Kyllä taas jaksaa töitä paiskia.




8 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen vapaapäivä <3 Ihana, että käyt tekemässä ruokaa työttömien ruokailuun, tosi hienoa <3

    VastaaPoista
  2. Siulla on ollut tehokas vapaapäivä.
    Mukavaa keskiviikkoiltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en vielä ossaa vapoaapäivänä täysin lorvia.

      Poista
  3. Meilläkin on jääkaapissa hernekeittoa, jota ystäväpariskunta toi:) Se oli jäänyt leipäkirkosta. Sekin oli vahvaa ja porkkanaa piristävänä lisänä. Meillä muuten syötiin vuosia purkkihernekeittoa. Oikeastaan vasta melko äskettäin opin tekemään itse sellaista hernekeittoa, että sitä mielikseen syö:) Ja mitä tulee tuohon toiseen aiheeseen, että kaikki asiat tahtoo siirtyä nettiin ja puhelimiin, niin siinäpä onkin aihe, joka tosiaan minua hiukan aina kuohuttaa, kun sitä ajattelen. On paljon ihmisiä jotka eivät omista tietokonetta, hädin tuskin kännykän käyttö onnistuu... ja silti palvelu senkun paranee, kun sitä ei henkilökohtaisesti saa! Pankkeja ei mailla halmeilla, postissa saa maksaa enemmän jos ei netissä maksa paketteja, reseptit sähköisiä, netissä kaikenlaiset tilaukset ja ajanvaraukset, ja useat etujen saamiset, kuten sullakin mobiiliversiona olisi kyllä ollut saatavissa. On ikäänkuin unohdettu täysin ne, jotka eivät tähän nykysysteemiin pysty osallistumaan - tai muuten vain halua. No niin, nyt suljen suuni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihän se on, ilman konetta ja nettiä ihminen jää ulukopuolelle monesta jutusta.

      Poista
  4. The food looks great! The jam has a great color and I imagine it tastes delicious!

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...