maanantai 26. tammikuuta 2015

Maanantaita

Voi mahotonta miten miten tuulee. Puitten oksat heiluu ja huojuu siihen malliin, että saapa nähä kestääkö nuot tuon lumen ja tuulen painon. Tykkylunta on puitten oksilla melekosesti. Tuuli heiluttaa raskaita oksia eikä lumi inahakkaan ,että tipahtas. Takapihalla on suuria mäntyjä. Heiluu koko puut, pahhaa jäläkiä tullee jos sattus semmonen puhuri tulemaan joka puut kaatas.

Eilen tapahtu harvinaislaatunen homma, otin kätteen yhen kirijan ja alon lukkeen. Sitä ei kovin ussein pääse tapahtummaan, minä ku en oo mikkään lukutoukka, en tojellakkaan.
Mutta kirijapa oli alusta saakka niin mielenkiintosesti kirjotettu, että sehän tempas mukkaansa täysin. Vaara vierailee kylässä, kirijottaja Hanne Dahl. Eilinen päivä meni sitä lukiesa ja ny aamulla jatkoin. En malttanu lopettaa lukemista ennenku olin päässy loppuun ja saanu seleville miten pienen kylän asijat selevis.

Ny on sitte tämän vuojen lukeharrastus alotettu. Viime vuonna tais jäähä yhteen kirijaan, miten käynee tänä vuonna. Monesti oon aatellu, että kyllä pitäs ottaa ihitä niskasta kii ja alakaa lukkeen enemmän. Kirijoja kyllä on, niistä ei oo puutetta. Jotenki se harrastus on vaan jääny ja unohtunu noitten käsityöharrastusten alle.
Nuorempana luin enemmän. Monesti oli sukkakujin käjesä ja siinä samalla luin kirijaa. Istuin kiikkustuolisa siten, että laiton kirijan poloven päälle, auki olevan kirijan sivun kiikkustuolin käsinojan reunan alle, sillaitte sain pysymään kirijan auki.

Nytpä tuliki mieleen, että nuottitelinehän ois ollu kätevä apuväline. Miten tuota ei sillo oo tullu ajatelleeksi. Kirijan ois saanu heleposti laitettua telineelle, telineen sääjettyä sopivsasti oikijaan kulumaan. Jos olis vielä semmonen nuottiteline misä on sivujen pitimiet, nii niillähän ois saanu kirijan sivut pysymään hyvin auki.
Tosin pyykkipojillaki sivut sais varmaan pysymään auki.  Mitäs muita vaihtoehtoja mahtas olla, joko telineeksi tai sivujen auki pysymiseksi? ?

10 kommenttia:

 1. Täälä pyryttää vielä jonkin verran, eikä tuulekhan niin kovvaa ko aamupäivälä. Kissa juoksiki lauvantaina niin että matot olivat seinän vieressä, sanoin sille että mennä makkaahman patterin pääle. Lunta on tullu aivan kotitarpheeshen.
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sulle.
   Kissa kaiketi vaistos iliman muutokset. :)

   Poista
 2. Mulla oli alkuunsa, makuullani kun luen, sellanen pöytä, miltä voi ruokaa syyä. Sen sai kallistettua oikeesee kulmaa ja sivut pysy auki käellä pitäen.

  Tyyny(t) sylissä tulee kans mieleen.

  Siu siu xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jossain kuvassas pöytäs on näkynytkin. Tyyny on aika hyvä idea, toiminee sillo, ku käsisä ei oo sukkapuikkoja. :)

   Poista
  2. Ai nii, sähän kudot tau'otta...
   Tarttee keksiä jotain...

   Poista
  3. Joku sellain se tarttis olla mitä voisit sylissäs tai pöyvvällä pitää ja sit joku jutska siihen joka pitäis niitä sivuja paikoillaa...

   Poista
  4. Joo, joku semmonen systeemi olis tosi hyvä.

   Poista
  5. Ja vaikka valkosesta pellistä tehty...ni ois nätimpi kattella...

   Poista
  6. Posti toi yllätyksen, kiitos mahottomasti. Sehän on just semmonen ku pittää ollakki. Toimii pöyvällä tai sylisä ja käjet jää vappaaksi. Kiitän, niijaan ja kumarran. siu siu x

   Poista
  7. Mä luulin sitä aluks serviettitelineeks... :D

   Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Lipasto

Vanahojen huonekalujen tuunaus on sitte mukavaa touhua. Keväällä saatii  lipasto jota rupesin laittelleen kuntoon, että saan viijä sen sisäl...