perjantai 16. heinäkuuta 2021

Pullot ja tuoppi


 Kaikkea hassua ja muistoja tuovia tavaroita sitä löytyy vanahan talon ja puojien laattijoitten alta. Silloin, ku purettiin yks huonokuntosin puoji pois niin sen laattian alta löyty muovipulloja ja tuoppi.

Mulla on semmonen muistikuva, että pullot ois kulukeutunneet ruottin sukulaisten mukana mummolaan. Sukulaiset; enot, täjit ja serkut tulivat kesälomillaan  mummulaan ja toivat aina tullessaan jotaki ruottin tulijaisia.  Tuosta silakkatuopista ei oo mittään muistikuvaa, mistä lie tullu ja puojin laattian alle päätyny. 

Olipa niin tai näin, ovat ihan hauskoja, hassuja tavaroita. Valakosen pullon pinnasa on koripohoja kuvijointi. Ei kai semmosia ennää tehä  missää. Ennen vanahaan tavarat tehtiin kestämmään. Nämäki on paksua muovia, sen takia kai ovat säilynneet ehjinä vuosikaudet, kesät ja talavet.

1 kommentti:

  1. Hauskoja löytöjä ihan omasta pihasta. Laita lisää juttua muistakin löydetyistä, varmaan monenlaista kivaa tullut vastaan siellä.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Lipasto

Vanahojen huonekalujen tuunaus on sitte mukavaa touhua. Keväällä saatii  lipasto jota rupesin laittelleen kuntoon, että saan viijä sen sisäl...