lauantai 10. heinäkuuta 2021

Kirpparipäivä

 Torstaina oli kirpparipäivä. Keskiviikkona tyhyjättiin aitta, siivottiin se ja käytiin läpi myyntiin laitettavia tavaroita. Molemmat pojat oli mukeloitten kans auttamasa, joten meillähän oli oikeen mukava päivä. 


Mukelot sai maalata kirpparikyltin, jonka vaari kävi pystyttämäsä tien varteen. Hintalappujen merkkaaminen oli kans mukeloitten hommaa. Tavarat saatiin iltaan mennesä hinnoteltua ja kannettiin yöksi aittaan, siltä varalta etteivät kastu jos yöllä sattuu sattaan. 
Torstai aamuna olin seittemän jäläkeen kartanolla kahtelemasa  miltä taivas näyttää. Yöllä oli pikkusen ripsiny vettä ja taivas oli pilivinen, tummia piliviä liikuskeli kohti kyllää. Huokasin Taivaan Isälle, että anna nuitten pilivien kiertää meijän tontti, että voitas pittää hyvä kirpparipäivä, saatas kantaa tavarat kartanolle. 

Vaariki tuli kartanolle ja sano, ny tullee pisaroita. Tulihan niitä jokunen, mut en antanu niitten häiritä hommia. Aukasin aitan oven ja alomma kantaan tavaroita ulos. Eikä satanu. 

Kymmeneltä oli ilimotettu kirpparin olevan auki, eka asiakas tuli varttia vaille. Päivän mittaan porukkaa kävi mukavasti. Tarijottiin kahvia kuka halus juua, tai sitte mehua jos ei kahavi maistunu. 

Aurinko paisto koko päivän. Ilta kuuteen oli kirppari auki, viimenen asiakas kävi seittemän maisa. Yllätyttiin miten kiinnostuneita kyläläiset oli meijän talosta. Moni halus nähä sen sisältä miten ollaan sitä rempattu. Vaari sai pittää usijamman esittelykierroksen tuvasa. Pitänee järijestää myöhemmin tuppaantulijaiset, avoimien ovien päivä, niin pääsee halukkaat tutustummaan talon historijaan. 

Kirpparipäivä päivä oli onnistunu kaikilta osin. Joku oli kysyny, että onko vielä toistekki joskus auki. Mikä ettei, eipä nuo kaikki tavarat vielä vaihtanu omistajaa. Puojeisa ja vintillä ku käy penkomasa, niin varmast,  löytyy vielä jotaki jonka voi laittaa kiertoon.



1 kommentti:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...