lauantai 14. tammikuuta 2017

Retromekko

Vuosia, vuosia sitte löysin kirpparilta kiva kuosisen retromekon.  Mekko on pitkä, nilikkoihn saakka ulottuva ja vyötäröllä on taakse solomittava vyö. Mekon hihat on levijät, muistuttavat vähä lepakkohihoja.
Mekosa olevasta tuoteselosteesta näkkee, että mekko on suomalaista laatutyötä. Tuohon aikaan materiaalit ovat olleet kunnollisia ja kestäviä. Ei oo mekko menny miksikään vuosien kuluesa.
Oonkohan pari kertaa mekkua päälläni pitäny. Nuo hihat on sellaset etten niistää oikeen oo tykänny. Ja toinen juttu on mekon pittuus, se on liijan pitkä. Pois kuitenkaan en oo mekkua raaskinu heittää vaikken oo palijo  pitänykkään. Tykkään tuosta kankaasta.
Jotta mekolle tulis käytettyä, sille piti tehä jotaki.
Irrotin hihat, poistin niistä olokapään rypytykset ja kavensin ne sopiviksi. Vyö sai lähtiä kans. Heleman lyhensin polovipittuuteen. Meinasin ensin, että laitan helemaan punasta kuten alakuperäsesä mekosa on laitettu mutta jätin kumminki laittamatta. Riittää ku punasta on miehustasa ja hihhoisa. Ny mekko on sellanen, että sitä tullee varmaan käytettyä usijamminki ku kerran vuojesa.

5 kommenttia:

 1. Käyttöönhän ne on tarkoitettu ja hyvä kun keksit muokata siitä omaan käyttöösi soveltuvan. Oliskohan tuo mekko 70-lukua? Ihan pituudesta ja hihoista sitä arvelin. Jos nyt oikein muistan, niin tuo Kaisu Heikkilä oli "muotimaailman julkkiksen" Roswitha Möhringin anoppi. Tässä linkki yhteen Kaisu Heikkilän mekkoja käsittelevään juttuun blogissa 70-luvulta, päivää: http://70-luvulta.blogspot.fi/2010/04/kotimaista-leninkieleganssia.html

  VastaaPoista
 2. Hyvä tuli mekosta! Onhan se hyvä muokata, ettei vaan tyhjänpanttina kaapissa roiku :) Tosiaan suomalaista laatutyötä!

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuli mekosta. Hienoa kun osaa tehdä tuollaisia tuunaushommia. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Hieno tuli ja mikä parasta on kierrätystä.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vinttikamari

 On ollu usijampi sajepäivä, sillohan on hyvä tehä sisähommia. Alotimma remppaamaan vinttikamaria niin saahan seki kunnostettua.  Sillo ku m...