Ai mikä?
No uus ruokalaji.
Töis yks päivä oli ruokalistalle merkitty; veriruoka, eli tein verilättyjä ja perunamuusia.
No niitä lättyjä jäi vähä reilusti ja tuumailin että mitähän niistä keksis tehä ettei tarvi pois heittää. Pakasteeseen niitä ei kantsi laittaa ei ne sielä paremmaksi muutu, tulevat kuiviksi käppänöiksi joita ei voi syyvä. Noh, päätinpä kokkeilla jotaki uutta mitä en oo ikupäivänä ennen teheny.
Kuorin pottuja ja viipaloin ne leikkurilla aika ohkasiksi siivuiksi. Iso sipuli suikaleiksi ja muutama valakosipulinkynsi paloiksi. Juustoraastetta reilu kaks desiä, kermaa kaks desiä, suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta. Verilätyt leikkelin ohkasiksi suikaleiksi. Aineet uunivuokaan, alimmaiseksi pottuja, verilättysuikalleet, sipulit, osa juustoraasteesta ja pottuja. Mausteita sopivasti joka välliin. ) Päällimmäiseksi juustoraastetta ja kerma sen päälle. Sitte vaan uuniin parin sajan lämpöön ässehtimmään. Reilun tunnin saa olla uunisa että potut ehtii kypsymmään. Sitte vaan maistelleen mitä mössöstä tuli.
Kappas vaan ku uus sapuska sai hyvät arvosanat makutuomareilta. Pikkasen makuyhistelmä muistuttaa rössypottujen makua mut ei kuitenkaan oo samanlainen.
Kantsii kokkeilla jos sattuu olla ylimääräsiä verilättyjä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kyllä minä niin mieleni pahotin
Kyllähän se taitaa olla niin, että monenlaista asijaa sitä täsä maailmasa joutuu kuulemmaan. Mihinpä sitä ihiminen korvansa laittaa ku ne mu...
-
Kyllä nyt on saatu nauttia kesästä. Hellettä on piisannu riittävästi, ihan jo tukahuttavan kuumaa ollu välillä. Hiki on tullu kartanolla yh...
-
Nyt ei taija auttaa ennää laulella, vielä on kessää jälijellä. Syksy on tullu ja tuopi mukanaan hyiset tuulet ja vesisatteet. Luonto valamis...
-
Lankaloojan pohojalta löyty vaalijanpunasia jämälankoja joita yhistelemällä sain tehtyä tyttöille heppasukat. Neilin sukista tuli vähä liija...
Hyvältä kuullostaa, tarttee kokeilla tota ilman sitä kermaa...
VastaaPoista