sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Sana sunnuntaille

Jätä huomisen huolet huomisen voimin
ratkaistavaksi; huommenna on aikaa
huomisen työlle; jätä huomisen
koettelemukset huomispäivän armon
varaan ja huomisen Jumalan.
-tuntematon-

Tuntemattoman esille tuomat ajatukset ovat kyllä todella tarpeen tään ajan ihimiselle. Ihimisille jotka niin suuresti huolehtivat, pelkäävät ja murehtivat tulevaa. Onhan siihen toisaalta syytäkin. Maailma myllertää, talous keikkuu vaakalaudalla pysyä vaiko kaatua. Tokihan se synnyttää levottomuutta ja epävarmuutta.

Kaiken tään epävarmuuden ja levottomuuden keskelle, Paavalin kirjoittamat sanat tuovat lohtua;
" Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne, ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksesssa. " Fil. 4: 6-7

Ei siis vaivuta epätoivoon eikä liijalliseen murehtimiseen, vaan sen sijaan uskotaan ja luotetaan häneen joka on luvannut pitää omistaan huolen, tänään, huommenna ja iankaikkisesti.

Siunausta päivääsi!

lauantai 29. lokakuuta 2011

No niiii

Semmosta se on että elämäsä tullee etteen valintoja. Tämä remontti ku täs senku jatkuu nii nyt tuli etteen semmonen valinta että mitä tehhään meijän hyyskän kans. On sen remppaamista jo monta kertaa suunniteltu mut aina jätetty ku ei oo raaskittu alakaa irrottelemaan seinillä olevia disney kuvia.


         



Mut nyt teimmä päätöksen että kuvat lähtee, siirrämmä ne vaikka kokin toimistohuoneen seinälle. :)
 Käytiin eilen Terrasa ostamasa kaakelit ja tapeetit valamiiksi, alakuviikosta tulleepi ammattimies laittaan hyyskän kuntoon. Tänään tai huommena pittää kuvat irrotella tunteella.

Aika näyttää millanen on uuden hyyskän luukki. :)

    Mukavaa päivää!

lauantai 22. lokakuuta 2011

Yhen paikan saa nii toisesta jatkuu

Kyllä se sillaitte on että ku yhestä kohtaa alakaa remonttia tekkeen niin hetken päästä huomaa että homma laajennee koko ajan. Palijastuu kohteita jotka on pakko jotenkin  kunnostaa.
 Ja mitä löytyy vanahojen kaappien takkaa?
Harmajaa petoniseinää , hyvät alakuperäset suunnitelmat mennee ihan uusiksi. Oli vähällä ettei kaatunu koko seinä. :)
Sattu nimittäin sillaitte että ku saatiin käytävän vanahat kaapit hajotettua niin niitten takkaa palijastu harkkoseinä. Eka ajatus oli heti että tuostahan sais kätevästi aukon olohuoneen puolelle, ei muutaku leka kätteen ja harkot paloiksi. Tottahan  siinä ois voinu joutua vähä harkkoja sahaileenkin ym. tekkeen, mut ajatus aukon tekemisestä houkutteli melekosesti.
Onneksi nukuttiin yön yli ja tuumattiin asijaa sitte aamulla uuvestaan. Tuumauksen tulos oli että päätimmä tehä sen alakuperäsen suunnitelman mukkaan, eli kytävälle laitettaan liukukovikaapit.
On siinä sekin puoli että säästyy aikaa ja rahhaa, kun ei tään sekasotkun keskellä viittis kovin montaa viikkua asustella.

Tälle iltaa saatiin eteisen kaappi kasattua  ja paikalleen. Sehän näyttiki palijo suuremmalle kotona mitä kaupas, mutta sopi paikalleen tosi hyvin.
Samanlainen kaappi on tulosa tuohon käytävälle. Taas tuli harkinnan paikka, että laitammako sittenkään tuota 60cm syvää kaappia käytävälle Jos käviskin maanantaina ostamasa 35cm syvän kaapin ja laittas sen käytävlle. Se veis huomattavasti vähemmän tilaa käytävällä jollon käytävä näyttäs avarammalle.
Makkarista löytys tila sitte tolle 60cm kaapille, tosin vanaha kaapisto sieltäki pitäs purkaa ensin pois.
Että näin se remppa laajennee.

Ei auta ku miettiä yön yli ettei tee hätiköityjä suunnitelmien muutoksia.

maanantai 17. lokakuuta 2011

Kiire

Meinaa mummelilla olla mukamas kiirus ku ei meinaa ehtiä plokiakaan päivittään. :)
Viikonloppu meni oikeen mukavasti mökkeilyn merkeisä ja sukulaisten tapaamisesa.
Oikeen nätillä paikalla oli mökki misä oltiin yötä....

...rannasa savusaunakin joka tosin jäi lämmittämättä, se kun ei tunnis eikä kahes lämpiä.


Muuten tää päivä ollukki sitte menoa aamusta saakka, iltasella tultiin kotia ruottin reissulta. Huomiselle, ylihuomiselle, sitä seuraavalle ja sitä seuraavalle päiville onkin sitte touhua ihan urakaksi saakka, ku pittää purkaa etteisen ja käytävän kaapistot jotta saahaan uuvet laittaa tilalle.
Että touhua riittää lomaviikolle. :)

Mukavaa viikkoo !

torstai 13. lokakuuta 2011

Petri löyty!!

Ei Petri ihan ujo kaveri oo, se uskalsi tulla ulos kaapista. :)


Onko teilläki tällääsiä ??



On muutes aika veikeen näkönen kaveri.




tiistai 11. lokakuuta 2011

Intiaanipäällikön viisautta

Olipa kerran viisas intiaanipäällikkö,
 jonka nimi oli Kaksi Koiraa.
Hän tarinoi heimolleen.
Sisälläni asustaa kaksi koiraa.
Toinen koirista näkee ihmisissä hyvää, voimavaroja, kykyjä, vahvuutta ja osaamista.
 Toinen koirista taas näkee ihmisissä pahuutta, vajavuuksia, heikkouksia, epäonnistumista ja puutteita.

Hän päätti tarinansa ja heimo oli ihmeissään, mistä oli kyse. Vihdoin joku kysyi, kumpi koira voittaa.
Tähän intiaanipäällikkö vastasi: Tietenkin se, jota ruokin!!



lauantai 8. lokakuuta 2011

Lauvantain ihanuutta ja rasitusta

Aamulla heti kattomaan ikkunasta ulos että millanen keli, jeee aurinko paistaa, johan tuli hyvä mieli.
Lämpömittari näytti +5 joten se tiesi sitä että mummeli vetää ulukoiluvaatteet päälle ja lähtee suolle.
Pannullisen keitin kahavia, tekasin eväsleivät , termari, leipä ja omena  vyötäröreppuun , ämpäri mukkaan ja eiku menoksi.

10.32
Siinä se suo. Mitäpä siinä muuta ku talsimaan keskelle suota pikusen koivun lähettyville. Koivu oli mun merkkipaalu. Sen lähelle ku jäi hyvä marijapaikka edellisen käynnin jäliltä. Pikkusen oli suo vetisempi mitä viikko sitte, mut sehän ei kai oo yhtään ihime ku viime viikolla vettä satanu lähes joka päivä ja rajusti.

 11.52
Marijaämpäri alako olla puolillaan, oli kahavitauon paikka. Kävelin mettän reunaan ja istahin kaatuneelle punrungolle ettei tarvinnu pyrstyään kastella märijäsä mättäikösä. Ja mikä tuuri, vyötärörepusta löyty pyrstönalunenki mikä vaan teki kahavitteluhetkestä vieläkin mukavemman.

14.45
Siinäpä ne päivän marijat sitte on, oiskohan noita kutakuinki 10 litraa. Ei mahu ennään jos pari kourallista, ne tullee poimittua siinä ku kävelee autolle.
 Ihanuus ja rasitus, niistä on hyvä päivä tehty.
Saa nähä huomen aamulla miten mummelin kyykkimislihaksia kinnaa..

torstai 6. lokakuuta 2011

Aurinkoinen syysaamu

Piti nähä se vaiva että aukasta parvekkeen ikkuna ja räpätä kuva takapihalta. Suurin osa noista koivujen lehistä on jo ehtineet lähtiä tuulen mukkaan, mut mäntyjen keskellä pensas joka vielä pitäny lehtensä. Näin kauempaa katottuna näyttäs oleva syreeni, mut voi se olla joku muukin puska. Ei kai tuolla niin väliä, tai jos on niin luppaan tarkistaa asijan :) Mutta komia päivä tulosa kaikesta huolimatta.

Aamupäivän lorvailuja mitäpä sitä täs muuta tälle päivää saanu aikaan. Syntyjä syviä sitä pohtii lähes aina, ihimettellee ihimisten juttuja ja kommentteja. Nimittäin ku tuosa ovat sättiruutu ja naamakirija olleet auki ja niitä välillä kurkannuu ja seurannu.

Ihan sääliksi käy kattoo joittenki juttelua. Jatkuvaa  nalijailua ja toisten juttelijoiden mollaamista. Sitäkö sitte pitäs pittää hyvänä yleisenä keskusteluna? Pahh...sanon minä.

 Jos ihimisellä on paha olla, oma elämä ei tyydytä tai on jotenkin muuten vinksallaan. Ei se totta totisesti sillä parane että sitä alakaa josaki yleisesä keskustelusa purkammaan ja huutelleen toisille, ihan ku ne kaikki muut ois syypäitä siihen ommaan pahhaan olloon.

Toisaalta kai se saattaa olla niinkin että ihimisellä voi olla suuri tarve tulla huomatuksi. Jos ei muuta keksi nii sitte käyttäytyy siten että varmasti muut huomaa. Joko se on sitte epäkiitettävää käytöstä toisia kohtaan, tai ylikorostuvvaa ihtensä erinomaisuutensa esille tuomista.
Vaikka eikai se väärin oo jos ihimien ossaa ja kykenee tehä asijoita ja on siitä ylypiä ja arvostaa tekemisiään. Mut se on mun mielestä väärin että niistä tekkee asijoita joitten keinolla yrittää saaha huomiota osakseen.

No ohan se tietysti kirijotetusta tekstistä hieman vaikiaa tietää kehhuuko tuo ny ihtiäänsä ylikokortetusti, vai onko ihan vilipittömästi tyytyväinen. Kokonaiskuva siitä mitä ja miten ihiminen ylleensä kirijottaa antaa kai parahiten vastauksen ?

Ja meillä lukijoilla ku on sitte se hyvä rivien välistä lukemisen taito. Se on joillaki kehittyny niin mahottoman tehokkaaksi, että nehän saa rivien välistä esille semmosta luuloteltua tottuutta  jota he sitte kertovat etteenpäin ihan kuin asia ois kirkonkirijoista luettua.
 Ehkäpä just siitä syytä sitte syntyy väärinkäsitykisä ja epäluuloja kun alakaa olettaan semmosta mitä toinen ei oo ees kirijottanu.

Vaan oon mää huomannu semmosenki asijan. Että aina ei tarvi olla kirijotettua tekstiä vaan sitähän voi jopa kuulla lauseitten välisä olevat lauseet. Onkohan ne niitä lausetia joita toinen ajattellee, mut ei sano? Vai niitä lauseita joita kuulija haluaa syystä tai toisesta kuulevansa?

Ookko sää huomannu semmosta?


Mutta joo, kuis tästä tämmönen vuodatus tuli  tälle aamua, ku mun piti vaan lyhy aamumoikkaus tänne jättää.

Loppu.


Mukavaa syyspäivää!

tiistai 4. lokakuuta 2011

Vastaa haasteeseen

Sain haasteen kertoo kaheksan satunnaista asijaa ihtestäni. Kauhija alakaa miettiin että mitä ne kaheksan vois olla, joten parempi on ku en mieti vaan kirijotan mitä mieleen päläkähtää. Luontasempaa mulle sellanen. :)


Eka: Oon positiivinen ajattelija, tilannekomiikkasäheltäjä joka ei aina hallitte aikuisen ihimisen käyttäytymismallia. * hymmyilee suupielet virnees*


Toka: Tärkeitä ja rakkaita  ovat; kokki, poijan määkäleet vaimoineen ja heijän mukelot.


Kolomas: Jumalan rakkauden kohe, armosta saanu syntini anteeksi. Usko on elämänvoima joka kantaa kaikkina elämän hetkinä.


Nelijäs: Ihan kakarasta asti oon tykänny tehä käsitöitä. Mukavaa on joskus kokkeilla tehä sellasta mitä ei aikasemmin oo teheny. Sukan kutominen ku on ny aika joka päivästä touhua, mut revinnäistyöt, nyplääminen ja perinnepeittojen kirjominen ovat olleet sellasia hommia joita en ihan joka päivä tee.


Viijes: Lukemisen suhteen ihan patalaiska, niin onneton ja surkia ku vaan olla voi. Saatan alottaa lukemisen mut hyvin usein kirijat jää kesken.


Kuuves: Ärsyttää ku sitä on liijan hoppunen ja äkkinäinen otteissaan. Aina ei toiset ehi lausettaan loppuun kun oon jo tekemäsä. :)  On siitä hoppusuudesta kyllä hyötyäki, hommat tullee tehtyä aika tehokkaasti.


Seittemäs: Tykkään laulamisesta. Ihan nuoresta saakka oon laulellu ja soitellu. Ikinä en oo laulutunteja ottanu vaikka siihenki mua jotku kyllä kehottanneet. Kai he kuunnellessaan aatelleet että vähemmän kuulus soraäänet ku pikkusen harijottelisit ammattilaisen opis. Siihen on ratkasu, korvatulupat. :)


Kaheksas: Makijanperso, vaikken ennään sokeria kahaviini laitakkaan.


Yheksäs: Keränny retromekkoja, tai voiko sitä oikeen vielä keräilemiseksi sanua ku vasta kuus mekkua roikkuu hengareisa.

Se oli siinä.

Mukavaa päivää sulle ja muista, sua rakastetaan !

maanantai 3. lokakuuta 2011

Järijestys se olla pittää

Se on mahotonta ku iskee päähän ajatus että jos vaihtas olohuoneen kalusteitten paikkoja. Huh..huh..
Meille se iski eilen illalla. Sanon kyllä kokille petis että nyt ei aleta suunnittelleen millanen järijestys tehhään. Ei saa untakaan jos pääs alakaa pyörittelleen ja miettiin mihin kohtaan telekkupöytä siirrettään.
Päätettiin nukkua yön yli ja miettiä aamulla.

Non, aamukahavit ku saimma hörpittyä nii siirrymmä olkkarin puolelle ja siitä se järijestyksen vaihto sitte alako. Sohova sai siirtyä nojatuolien paikalle, nojatuolit sohovan paikelle. Telekkari siirrettiin ikkunan viereen nurkkaan pikkuselle pöyvälle. Telekkari kun oli aikasemmin isommalla pöyvällä parvekkeen ikkunan eesä, se pöytä jäi sammaan kohtaan, sen päälle laitettiin nyt vaan kukkia. Tauluteline ja pikkunen pyöriä pöytä saivat siirron alakerran varastoon. Ei nyt mittään suuria muutoksia, mutta uus ilime tuli olokkariin.
Saapa nähä miten kauvan mennee ku iskee into vaihtaa sohova takasin entiselle paikalleen. :)

On meillä käyny sillaitteki joskus ku järijestystä vaihettu että aikamma ku kaappeja, tuoleja , pöytiä siirreltiin ja pyöriteltiin ne pääty just samoille paikoilleen mistä niitä alunperin alettiin siirtämmään. Siitä ehkä oppi sen että kaikkien huonekalujen paikkaa ei samalla kertaa kannata vaihtaa. Voi tehä vaan semmonen osasiirtojärjestyksen.Tännään oli semmonen ja hyvä tuli, eikä menny koko päivää siihen hommaan. :)

Mukavaa päivää!

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...